• slide-4-Foto-RB-na-bewerken
 • slide5-Foto-kaartje-na-bewerking
 • slide6-Foto-wetboek
 • slide7Foto-biljetten

Actueel

Vacature

op .

Gevorderd assistent - accountant

Je wordt onderdeel van een enthousiast en energiek team. Je krijgt een mooie kans om jouw carrière verder te ontplooien.

Het is een uitdagende functie met een diversiteit aan taken:

 • Je verwerkt en controleert de financiële administraties;
 • Je stelt jaarrekeningen samen;
 • Je verzorgt alle voorkomende fiscale aangiften;
 • Je stelt begrotingen en tussentijdse cijfers op;
 • Je onderhoudt contact met cliënten, belastingdienst en overige instanties;
 • Je adviseert en begeleidt cliënten;
 • Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied;
 • Je bent een vraagbaak voor je collega's;

Profiel

Je hebt een afgeronde financieel economische MBO of HBO opleiding. Daarnaast is enkele jaren werkervaring binnen een administratie- en/of accountantskantoor een pré.

Functie eisen

 • Je bent 32 uur per week beschikbaar. Meer of minder uren zijn bespreekbaar
 • Je bent klant- en resultaatgericht
 • Je hebt een enthousiaste en flexibele werkhouding
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je hebt een kritische en probleem oplossende houding
 • Je neemt initiatieven
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift
 • En tot slot beschik je over een gezonde dosis ambitie

Arbeidsvoorwaarden

Bij Van Dijk Fiscaal staat je een afwisselende baan te wachten binnen een enthousiast en goed op elkaar ingespeeld team. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw talenten verder te ontwikkelen en een prima salaris dat past bij jouw ambitie en behoeften.

Wil je meer informatie of wil je reageren stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eerst vergelijken voor toepassen afroommethode

op .

Belangrijke uitspraak voor de DGA die alleen omzet maakt in zijn eigen BV.

Het gebruikelijk loon van de directeur-grootaandeelhouder moet in eerste instantie worden berekend volgens de vergelijkingsmethode. Pas als dat loon niet gevonden wordt, komt de afroommethode in beeld. Zo heeft Hof Amsterdam beslist.

Lees verder

Startflex

op .

Met trots kunnen wij vermelden dat wij met ingang van 1 oktober 2015 businesspartner zijn van Startflex (www.startflex.com).

Startflex is met recht hét platform voor de start van uw bedrijf en oprichting van uw BV -> www.startflex.com/bv-oprichten. Momenteel wordt het platform vertegenwoordigd door 12 notarissen en 6 fiscalisten.

StartFlex maakt het starten van uw bedrijf en onderneming eenvoudig en betaalbaar. Efficiënte werkprocessen, prijstransparantie en een netwerk van onafhankelijke specialisten zorgen voor betaalbare en kwalitatieve producten op het snijvlak van juridische, notariële en fiscale dienstverlening. Maatwerk producten tegen een concurrerende prijs.

 

Belangrijke wijzigingen voor verzekeringsplicht DGA

op .

Er is een wijziging aangekondigd van de regeling aanwijzing DGA per 1 januari 2016. De regeling gaat over wanneer je als DGA verzekerd bent voor de werknemersverzekeringen. Kort gezegd, bent u DGA? Neem contact op met uw adviseur, de gevolgen kunnen namelijk aanzienlijk zijn. Hieronder kunt u de regeling downloaden.

Lees verder

Modelovereenkomst vervanger VAR

op .

De vervanger voor de VAR is er. De modelovereenkomsten worden per branche opgesteld en op de website van de Belastingdienst gepubliceerd. Download hier alvast de voorbeeldovereenkomst voor zelfstandigen in de zorg.

Download

BV verstrekte lening aan derde en gaat zelf failliet

op .

Een BV leent geld uit aan een derde en gaat vervolgens zelf failliet. De curator stelt bestuurdersaansprakelijkheid omdat het verstrekken van de geldlening niet onder de normale bedrijfsuitoefening valt van de BV. Als u geld uitleent, zorgt u dan niet alleen dat de voorwaarden zakelijk zijn, maar leef deze ook na!

Lees verder

Onzakelijke lening

op .

Leg leningsvoorwaarden vast op papier!

Hof 's-Hertogenbosch beslist dat sprake is van een onzakelijke lening en dat er geen plaats is voor afwaardering van de uit die lening voortvloeiende vordering.

Lees verder

Belastingherziening

op .

Hieronder treft u de brief van de Staatssecretaris aan waarin hij in gaat op de plannen voor de belastingherziening.

Lees verder

Rittenregistratie moet adressen bevatten!

op .

Een belangrijke uitspraak van Hof Den Haag. Bij het voeren van een rittenregistratie ter voorkoming van bijtelling voor privé gebruik auto moeten de adressen vermeld worden van de bestemmingen die zijn aangedaan met de auto. 

Lees verder

Oppasoma geniet box 1 inkomen

op .

Belanghebbende, mevrouw X, verzorgt in 2008, 2009 en 2010 de opvang van drie kleinkinderen. De werkzaamheden vinden plaats via een gastouderbureau en zijn vergoed conform de wet. In haar IB-aangifte over 2009 geeft X € 12.834 (€ 21.095 -/- € 8.261 kosten) aan als netto resultaat uit overige werkzaamheden. Bij de aanslagregeling is slechts € 2846 als kosten in aftrek toegelaten. X stelt primair dat de in familieverband verrichte werkzaamheden geen bron van inkomen zijn.  

Lees verder

Let op met geld lenen aan uw bv

op .

Let op bij het uitlenen van geld aan uw eigen BV. Hier treft u een uitspraak aan waarbij onvoldoende zekerheden zijn verstrekt, en waarbij er geen enkele externe partij was die een financiering wilde verstrekken.

Lees verder

Uw gebruikelijk loon kan omlaag

op .

20

Hou netto meer over als DGA

Het gewijzigde loonbegrip onder de werkkostenregeling biedt mogelijkheden voor een verlaging van het gebruikelijk loon. Onder de werkkostenregeling behoren de vrije vergoedingen en verstrekkingen voor de DGA tot diens gebruikelijk loon. De Belastingdienst heeft dat bevestigd. Tot die vrije vergoedingen en verstrekkingen behoren reiskosten, studiekosten, de vergoedingen voor een mobiele telefoon en internet, de 30% vergoeding die buitenlandse experts en deskundigen onder voorwaarden belastingvrij kunnen ontvangen. Tot 2014 behoorden alleen belaste vergoedingen tot het gebruikelijk loon, met de (verplichte) invoering van de werkkostenregeling per 1 januari 2015 is dat veranderd. 

Overleg met uw adviseur om netto meer over te houden.

Rekenmodel werkkostenregeling

op .

rekenenHierbij treft u aan een rekenmodel voor berekeningen m.b.t. de werkkostenregeling.
Let op! dit model geeft slechts een indicatie, voor het juiste advies, schakel altijd met een adviseur.

Rekenmodel

Belastingtelefoon

op .

Belastingtelefoon

Vaar niet blind op uitlatingen van de Belastingtelefoon, maar raadpleeg altijd een adviseur!
Deze mevrouw komt van een koude kermis thuis.

Lees verder

 

Huur werkkamer niet aftrekbaar

op .

WerkkamerZzp-er kan kosten van werkkamer in gehuurde woning niet op de winst in aftrek brengen

Vanuit zijn eenmanszaak verricht een zzp-er werkzaamheden in de bouw. Voorbereidende en ondersteunende werkzaamheden als acquisitie, het plannen van werkzaamheden en het bijhouden van de administratie verricht hij in een werkkamer in zijn gehuurde woning. Hij woont daar met zijn partner en hun twee zoons.

Geschonken rente toch aftrekbaar

op .

Urente 2itspraak van de Hoge Raad waarin wordt aangegeven dat niet betaalde hypotheekrente door de zoon tóch aftrekbaar is als hypotheekrenteaftrek. Bijschrijven bij de hoofdsom is dus toegestaan.

Ga naar uitspraak

Kamervragen

op .

Op 12 september zijn er kamervragen gesteld over de fiscale regelingen rondom lage bijtellingsauto's.

Klik op bijgevoegde link om naar de kamervragen en antwoorden van de Staatssecretaris te gaan.

Bekijk antwoorden

Bed en Breakfast geen box 1!

op .

Toekomstige boekwinst op pand niet belast in box 1.

De door X geëxploiteerde B&B vormt volgens Hof Arnhem-Leeuwarden geen bron van inkomen. Het hof acht hierbij van belang dat de cumulatieve resultaten over de periode 2004-2010 niet positief zijn en dat er in 2010 geen break-evenpoint is.

Lees verder

Stamrecht uitkeren of niet?

op .

Onlangs is bekend geworden dat u de mogelijkheid heeft om in 2014 uw stamrechtverplichting fiscaal gunstig uit te keren. Maar hoe gunstig is dit nu echt? Om u te helpen kunt u door middel van het onderstaande rekenmodel uitrekenen of het verstandig is om uw stamrechtverplichting uit te keren, af te storten bij een bank of verzekeraar, of alles te laten zoals het is.

Rekenmodel

Controle leaserijders

op .

Leaserijders die vorig jaar parkeerden op kentekennummer lopen het risico te worden gecontroleerd of ze zich wel houden aan de regels voor privékilometers. De fiscus heeft namelijk de gegevens opgevraagd bij het verantwoordelijke Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV). Dat schrijft het NRC Handelsblad dit weekend. Hoewel het SHPV, een samenwerkingsverband van gemeenten waar met het kenteken kan worden geparkeerd, heeft beloofd dat alle gegevens van parkeerders binnen acht weken worden gewist, blijkt de organisatie de gegevens toch langer te bewaren in versleutelde vorm.
Het College Bescherming Persoonsgegevens is niet betrokken geweest bij de inrichting van de databank en stelt dat het langer dan acht weken bewaren van de gegevens in strijd is met de Wet bescherming persoonsgegevens.

Wanneer een automobilist parkeert op kenteken voert hij de gegevens in op zijn mobiele telefoon of in de parkeerautomaat. Parkeercontroleurs kunnen via toegang tot een databank controleren of de automobilist met het desbetreffende kenteken heeft betaald.